diumenge, 9 de febrer del 2014

Offene Schule Köln

Hui vos contaré de qué i on treballe.

Es tracta d'una escola que lluita per la llei de la integració. És la OSK, un cole on les classes es divideixen segons el nivell intelectual del nen o nena. La edat a la que hauries de estar en determinada classe no compta i per posar un exemple una xica de 18 anys cursa la classe 10 encara que els seus companys són un parell d'anys menors. Us deixe un enllaç per a que conegueu el sistema educatiu alemany.

Es mesclen xiquets amb diferents tipus de discapacitats (síndrome de Down, autistes... ) i xiquets sense cap discapacitat i la idea és que aprenguen a relacionar-se.

El cole és molt nou, si no m'equivoque aquest és el segon curs que està obert i cada dia van millorant coses. Els treballadors són molt actius i es fan jornades per a detectar problemes i donar solucions.
Només en una classe poden haver entre 4 i 6 adults. Dos són els professors, sempre hi ha un voluntari i després alguns acompanyants de determinats nens.

Es treballa de manera autònoma matèries com alemany, matemàtiques o anglés i es fan tallers de cuina, pintura o ciències.

La OSK té ajuda de una associació de pares que es diu mittendrin e.V. i que contracta les persones que fan de acompanyants a nens amb discapacitats, és a dir, a persones com jo.

Encara els queda molt per davant però amb projectes com aquest es pot ajudar a moltes persones que d'un altra manera no podrien tenir una educació.

Elena

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada